Werkwijze

Verkennen

Samen onderzoeken we waar je tegenaan loopt in je leven. Welke thema’s en patronen spelen een rol? Welke belemmerende patronen en overtuigingen kom je erin tegen, wil je loslaten of ombuigen? En minstens zo belangrijk, welke wensen en verlangens zijn er? En wat houd je tegen die te volgen?

Ik verken het graag samen met jou aan de hand van o.a. de niveaus van bewustzijn en het model van de identificatielagen. Ook kijken we welke ‘taal’, methoden en interventies passen bij jouw vraag, wens, en voorkeur en of ik daar voor jou de juiste match in ben.

Voelen

Voelen dus. In veiligheid.
Welke gevoelens en bewegingen blijken vermeden te zijn en willen alsnog gevoeld en afgemaakt worden. Welke wijsheid dragen jouw (onderdrukte) gevoelens in zich voor jou? Ik leer je aanwezig zijn bij je gevoel, ook juist bij die hele pijnlijke of spannende. Zodat je kunt ervaren dat je het aankan, dat je het overleeft. Zodat je vastgezette gevoelens los kunt laten, en… zij jou. Daarvoor is het behulpzaam te leren weer vol aanwezig te zijn in je lijf. Zodat je onderbuik en je hart zich weer met elkaar kunnen verbinden.

Voelen is altijd een belangrijk thema in mijn werk. We kunnen uren praten, en dat doen we soms ook wel, maar echte doorbraken komen vaak wanneer gevoel weer mee mag doen. Voor veel mensen is contact maken met diepe gevoelens ontzettend spannend. Middels co-regulatie leer ik je stap voor stap jezelf te reguleren zodat je steeds dieper in en bij je gevoel kunt zijn zonder dat het je overneemt of overspoelt. Vanuit contact met je gevoel, krijgt je leven vaak veel meer kleur, en niet zelden ook een andere richting.

Werkwijze Praktijk Nanda De Bruin

Vergeving

Vergeving betekent voor mij zoiets als volledig ‘ja’ zeggen. Ja-zeggen tegen je verleden, met alles erop en eraan. Misschien had je het liever anders gehad, en toch is dit hoe het gegaan is. Het opgeven van weerstand ertegen vormt de bevrijding uit een innerlijke gevangenis van herhaling. Het is als volmondig JA zeggen tegen jezelf. Het maakt je vrij voor het Nu en daarmee ook voor een toekomst die verschilt van herhalende patronen uit je verleden.

Vergeven gaat dus niet over de ander, wel over jezelf. Kun je in vrede zijn met alles wat er in je leven gebeurd is. Kun je je weerstand opgeven, het eventuele verdriet of de pijn doorvoelen, en weer contact maken met de essentie in jezelf die alles overleefd heeft. En als dat niet lukt, kun je dáár dan in vrede mee zijn. In mildheid naar jezelf kijken, ook mét al je oordelen en onvrede. Verschillende vergevingsmethoden helpen ons om een punt te zetten achter het innerlijk en uiterlijk herhalen van het verleden, omdat het voorbij is. Dat biedt ruimte voor een nieuw ‘verhaal’. Of zelfs het wegvallen van alle verhaal en landen in je essentie.

Model werkwijze Nanda Maria

Vrijheid

Bevrijd van de herhaling van je verleden komt er ruimte om naar je innerlijke wijsheid te luisteren. Jouw ja’s én nee’s te volgen met open hart. Mét alle lessen, wijsheid en ervaringen die jouw leven je tot nu toe al gebracht heeft.
Vanuit die ruimte kun je in vrijheid in het NU zijn. En vanuit dat vrije NU krijgt je toekomst ook in ieder nu invulling. Vrijheid gaat over het durven volgen van je innerlijke stem en leiding. Ook verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en geluk en je ja’s en nee’s durven leven zijn hier onderdeel van. Waar vlieg je naartoe als je je zelfbedachte tralies losgelaten hebt en je je weer herinnert dat je vrij bent?

Verbinding

Vanuit innerlijke vrijheid ontstaat wezenlijke verbinding. Met jezelf, als thuis, als basis. En van daaruit óók met anderen. Dan kun je elkaar ontmoeten van hart tot hart, in vrijheid en openheid, zonder verborgen agenda’s. Het schept ruimte voor verbinding die aanvullend is, in vrijheid vorm kan krijgen zolang het passend is. Dan gaat het niet over de ander nodig hebben voor je eigen geluk. En tegelijk gaat het wel over volledige verantwoordelijkheid nemen voor je eigen behoeftes, ook die in relatie met anderen. Over durven uitreiken. Over verbinding vanuit mensen die op eigen benen staan, in eerste instantie trouw zijn aan zichzelf en van daaruit het leven vormgeven. Met of zonder elkaar.
Dus ook met je behoeftes, wensen, verlangens. Dat je de ander daar niet meer (onder tafel) verantwoordelijk voor stelt, brengt voor veel mensen een hele vrije bedding om opnieuw te relateren.

Veiligheid

Je enigszins veilig voelen in en bij jezelf is een voorwaarde om de weg naar binnen aan te gaan, je eigen diepte in te duiken. Om zonder afleiding met jezelf te durven zijn. En juist dat is soms heel erg spannend. De ervaring van innerlijke veiligheid kan in wezen alleen in jezelf hervonden worden. Een prettige, betrouwbare, oordeelloze en welkome omgeving kan echter zeker bijdragen aan het openen in verbinding, en hervinden van de veiligheid in jezelf. Ik werk vanuit de trauma- en hechtingspsychologie volgens de veiligheidsvolgorde van overlevingsmechanismen: regulatie, relatie, redenatie.
Het is behulpzaam als je je (enigszins) veilig voelt in mijn begeleiding. Daarom besteed ik aandacht aan een rustig kennismakingsgesprek waarna je kunt voelen of je een vervolg wilt plannen. We maken duidelijke afspraken zodat jij weet wat mijn werkwijze inhoudt en of die op dit moment bij jouw wensen past.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je kennis maken met mij en mijn manier van werken om te kijken of ik iets voor jou of jullie kan betekenen? Neem dan contact op voor het plannen van een kennismakingsgesprek.